Arjan in Zuid-Afrika

Welkom op mijn reis weblog!

Beste familie, vrienden en kennissen,

Van harte welkom op deze site die in het teken staat van mijn afstudeerstage in Zuid-Afrika. Vanaf 7 februari tot 6 juli zal ik in dit bijzondere land verblijven en proberen om zoveel mogelijk van het leven daar op te snuiven! Voor mijn afstudeerstage zal ik verblijven bij het bedrijf Indutech in Stellenbosch, dat ongeveer 50 km ten oosten van Kaapstad ligt. Aan het eind van mijn stage zal ik nog ongeveer 4 weken door het land gaan reizen, om uiteindelijk in Johannesburg weer op het vliegtuig te stappen. Voor huisvesting verblijf ik (waarschijnlijk) op de campus van de universiteit van Stellenbosch, waar meerdere internationale studenten hun intrek hebben genomen. Natuurlijk wil ik net als ieder ander zoveel mogelijk van het land zien, waarbij ik me wel heb voorgenomen om het minder mooie en minder toeristische gedeelte van Zuid-Afrika niet over te slaan.

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest om zoveel mogelijk zaken te regelen, wat betreft visum, stageopdracht, vaccinaties, afronden van vakken, huisvesting etc. Nu het er naar uitziet dat (bijna) alles geregeld is, begin ik me langzamerhand steeds meer te realiseren dat het nu toch écht gaat gebeuren en er geen weg meer terug is! Over 2 weken zit ik dan in Zuid-Afrika, ver van het vertrouwde Groningen en in een omgeving die volgens de vele verhalen soms redelijk vijandig en onveilig kan zijn.

Gelukkig heb ik er nog steeds ongelooflijk veel zin in en ben ik ervan overtuigd dat het een geweldige tijd zal worden. Desalniettemin zal ik het leven met familie en vriendenin Nederland enorm gaan missen. Via deze weblog hoop ik jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden van het wel en wee in dit verre land. Ik hoop dat de verhalen met veel plezier gelezen zullen worden en je aan de hand van de foto's een beeld kunt krijgen van het leven daar!

Arjan

Chantal

Be Proud!

Liefs

Roland

Arie,

Het wordt vast weer een toptijd daar. Heel veel plezier. Spreken elkaar vooraf cker nog wel ffkes.

laters

Emma

We zullen op je kamertje passen!, heel veel plezier, ook in al die leuke hostels die je gaat bezoeken, haha!! Kom maar als een door gewinterde backpacker terug! ;)
greetz Emma

Egbert Jan

Dude!

Ik wist het niet! Maar super tof jongen ik wou dat ik met je meekon uit dit saaie grijze Nederland. Maar aangezien dat niet lukt ga ik er vanuit dat er een grandieus waarwel feest komt? Indien dat niet op de planning staat zullen we even wat moeten organiseren natuurlijk;-)

Spreek je later Jongen!

Johan

Ha die Arie, ben even benieuwd of je nog censuur gaat toepassen op je nieuwsberichten :P Zo ja, dan hoor ik graag wat de link is naar het besloten gedeelte met alle smeuige details, ranzige foto's en verboden verhalen ;) Spreek je!

Pier

Hey Arjan,

Veel plezier daar en veel suc6 met je stage... en natuurlijk het reizen!

Groeten Pier

Antje

Hey Arjan,

Het is dan inderdaad eindelijk zo ver!! Toch nog best wel snel gegaan hè? Echt super cool dat je hier voor hebt gekozen, dat neemt niemand je straks weer af.
Ik wens je heel veel succes met je stage en natuurlijk heel veel (reis)plezier. En ik zal je weblog zeker in de gaten houden om van al je verhalen te genieten. Goede reis!

Liefs, Antje

Susanne & Tim

Hey Arjan,

Wat spannend zeg! Mooie ervaring om je stage daar af te ronden en beter weer dan hier! Leuk dat je daarna samen nog gaat reize. Heel veel plezier en succes daar en we spreken elkaar nog wel even voor je vertrekt.

Heleen

Arjan
Gisteren gezellig bij Anke geweest. we zijn ook op de hoogte van je stage en naderend vertrek.
ik wens je veel plezier, natuurlijk een goede stage, maar vooral genieten van een ander wereldse manier van leven
we volgen je met de hele familie
groet en goede reis van ons allen
Heleen Bijen

Jikke Bijen

He Arjan! ik krijg net dit mailtje van mijn moeder doorgestuurd, echt cool dat je in zuid afrika zit! Het is vast heel mooi en lekker warm daar! Geniet ervan en succes met stage! Liefs Jikke

Marjolein Bijen

Hoi Arjan,

Leuk om te lezen dat je een groot avontuur tegemoet gaat. Jeroen en ik zijn er in 2003 ook geweest voor 3 weken, geweldig mooi land! Zorg dat je zoveel mogelijk gaat zien in die 4 weken. Swaziland is een aanrader en alle kustplaatsen. Maar eerst veel succes met je stage!
Groeten van marjolein en Jeroen.

Ignas

Hoi Arjan, heel veel succes en hartstikke leuk dat je ons op de hoogte houdt! Groeten, Ignas

manon

hey arjan..

Nog een paar daagjes. op naar het grote avontuur. heel veel plezier daar in het verre zuidafrika, geniet van elke minuut. Mijn jaar in het buitenland was ook onvergetelijk. Ik ben benieuwd naar al je belevenissen. neem je wat van dat mooi weer mee terug als je thuis komt?
dikke kus manon

tante Hiske

Op de valreep; een heel goede, leerzame en plezierige reis toegewenst! Leuk om je belevenissen te kunnen volgen. Groeten van oom Renze en tante Hiske

Piet Kalma

Hoi Arjan,
Net gehoord dat je goed was aangekomen en al met een stel studenten op stap was geweest.
Geniet er maar lekker van en oh ja er moet natuurlijk ook nog iets gebeuren.
Misschien kan je voor mijn job ook nog eens iets betekenen vooral als je de steden gaat verkennen. Wellicht mogelijkheden voor een .... prullenbak?
Meer te vinden op www.wastelift.com

Arjan groetjes van mij en Ida

De batties

Hey ouwe!! Gaan we lekker biertje zuipen, of wat?!
We lezen hierboven dat je al aan de pils zit, nice.. Hoe zit t met je woonruimte, al wat geroggeld? En foto's moeten natuurlijk zsm online!! Oh ja, wat is de link naar de x-rated versie van deze site? :D
Grjes,

Je maten

Emma

Hey arjan,
Wat heb je er vette foto's op gezet!! Mooi zeg! Ik krijg zo ook weer zin om weer weg te gaan. De wereld is mooi!
Veel plezier daar
groetjes emma
Brenda vandaag ook gespot in de keuken

Berend

Top foto's Kampman! Enjoy en maak een mooi boekje ZA woorden :) Zijn er een aantal prachtige :)